• Hviezdoslavov Kubín II.stupeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín II.stupeň.

            2.marca 2023 sa na II.stupni uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Víťazi triednych kôl súťažili v dvoch kategóriách, pričom sa postarali o nádherný kultúrny zážitok v umeleckom prednese poézie alebo prózy. Naša odborná porota – v zložení: Mgr. Eva Bodnarová, Mgr. Jana Savariová,Mgr. Lívia Lešková - mala naozaj neľahkú úlohu, aby vybrala tých najlepších... II.kategória - poézia 1.miesto: Milan Gábor 2. miesto:Ariana Červeňáková,Pavel Patrik Gábor 3.miesto:Sabína Gáborová, Júlia Mečešová II. kategória - próza 1.miesto: Viktória Gáborová 2. miesto: Dominika Vidličková 3.miesto: Jana Žigová III. kategória - poézia 1.miesto: Peter Gábor 2. miesto: Lucia Sameľová 3.miesto: Lucia Vidličková III. kategória - próza 1.miesto: Mariana Gáborová 2. miesto: Marek Turták,Nela Galdunová 3.miesto: Helena Turtáková,Viera Turtáková, Nelka Miková Všetkým súťažiacim ďakujeme a víťazom želáme úspechy v ďalších kolách súťaže!

          • Pozdrav žiakov školy k MDŽ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pozdrav žiakov školy k MDŽ.

            Dnes je sviatok všetkých žien, prajem ja vám šťastie len, šťastie cez deň, šťastie v splne, nech sú vaše kasy plné. Prajem vám i krásu k tomu, nech sa darí vášmu domu, nech máte vždy zdravú myseľ, nech každý čin má svoj zmysel. Nech vás poslúchajú vnuci, zdravie slúži vo dne, v noci. Posielam vám náruč kvetov plnú, nech sa dobrí priatelia k vám hrnú.

          • Morena

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Morena.

            3.3. 2023 sa naši prváci za sprievodu ľudových piesní rozlúčili so zimou zapálením a hodením Moreny do rieky Olšava. Zoznámili sa tak s ľudovou tradíciou vynášania Moreny.

          • Gaňova Tarnava

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Gaňova Tarnava.

            Dňa 23.2.2023 sa žiaci špeciálnych tried predviedli v prednese poézie a prózy. Porota vybrala najlepších: 1. miesto - Alex Vidlička - II. Fš; 2. miesto - Paula Janičová - VIII. Eš; 3. miesto - Simona Perla Gáborová - V. Gš; ale blahoželáme všetkým, že sa texty naučili a nebáli sa vystúpiť!

          • 21. február – Medzinárodný deň materinského jazyka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 21. február – Medzinárodný deň materinského jazyka.

            Materinský jazyk má svoju hodnotu a treba si ju pripomínať. „Takto sa UNESCO snaží podporiť opatrenia na zachovanie, revitalizáciu a podporu materinských jazykov a pomáha nám pripomínať si ich krásu, dôležitosť a miesto v kultúre národa. Sviatok by si mali pripomenúť aj Rómovia, ktorých jazyk sa pomaly vytráca. Práve v dnešný deň sme na základnej škole v Kecerovciach čítali žiakom špeciálnych tried texty v rómskom jazyku. Mladší žiaci si vypočuli úryvok z knihy Ivony Březinovej Začarimen trieda, starší žiaci spoznali úryvok z knihy Mŕtvi nerozprávajú od Eleny Lackovej. Žiaci boli milo prekvapení. Príbeh ich zaujal, no nerozumeli každému slovu, lebo používajú iný dialekt, ale pochopili jadro veci. Žiaci rozumeli textom, ktoré obsahujú každodennú slovnú zásobu, alebo ktoré sa vzťahujú k ich prostrediu. Na záver mladší žiaci vlastnými slovami vyrozprávali príbeh. Starší žiaci vypracovali odpovede na 3 otázky z textu. Čítanie v rómskom jazyku sa im veľmi páčilo.

          • Medzinárodný deň materinského jazyka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň materinského jazyka.

            „ Ó mojej matky reč je krásota , je milota, je rozkoš, láska svätá...“

            21. február bol celosvetovým „Medzinárodným dňom materinského jazyka.“ V tento deň sme na hodinách Slovenského jazyka a literatúry realizovali rôzne aktivity venované materinskému jazyk. Žiaci zhotovovali plagáty, ktorými si pripomenuli zásluhy sv. Cyrila a Metoda, Antona Bernoláka, Ľudovíta Štúra ... Na hodinách pracovali s pracovnými listami. Rozoberali hlavné znaky bernolákovčiny či štúrovčiny. Svojimi prácami vytvorili veľkú nástenku, ktorá bude slúžiť ako informačná nástenka o spisovnom jazyku. V tento deň na našej škole prebehla aj rozhlasová relácia o Medzinárodnom dni materinského jazyka. Aj prostredníctvom tejto relácie sme si pripomenuli dôležitosť rodného jazyka, ktorý používame každý deň.

          • PAĽIKERAV

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album PAĽIKERAV.

            Dňa 17.2.2023 sa v Košiciach konalo krajské kolo recitačnej súťaže Rómovia recitujú - Paľikerav. Dievčatá z II. stupňa našej školy úspešne obsadili popredné miesta. 😉 1.miesto- Mariana Gáborová VII.A 2.miesto -Michaela Horváthová VII.A 3. miesto - Nela Miková VII.A

            Michal Gábor z I.stupňa obsadil krásne 3. miesto

            Všetkým umiestneným gratulujeme a víťazke, ktorá postupuje na CELOSLOVENSKÉ kolo držíme palce !❤️👏🏻👏🏻👏🏻

          • Valentínska štafeta a Valentínsky florbal

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Valentínska štafeta a Valentínsky florbal.

            „Úspech je súčet malých snáh opakovaných deň čo deň.“ A žiaci, žiačky našej školy nám preukázali na súťažiach súčet veľkých snáh. Rekapitulácia: Valentínska štafeta – žiaci a žiačky 5. ročníkov sa v stredu, 15.2.2023, zúčastnili bežeckej štafety, kde museli zdolávať rozličné prekážky. Liezli na rebríny ako pavúky, plazili sa ako hady behali sťa gazely a bez problémov zvládli aj preskoky cez prekážky. Každé jedno družstvo podalo viac ako 100% výkon. Vyhrala trieda 5.A, na krásnom druhom mieste skončila 5.E a tretie miesto obsadila trieda V.B. Valentínsky florbal bol určený pre ročníky 7. a 8. tried, avšak deviataci obmäkčili srdcia organizátorov a ich obrovská motivácia zúčastniť sa nás presvedčila. Hráči, hráčky podali obdivuhodný výkon, ktorý je hodný ocenenia. Pre nás ste všetci víťazi, no „góly nepustia“. Vyhrala trieda 8.A, druhé miesto obsadila 8.C a tretie miesto patrilo 9.B. Veľká vďaka patrí pomocníkom, pomocníčkam žiackeho parlamentu, ktorí opäť preukázali zodpovednosť, reprezentatívnosť a ochotu pomáhať. Ďakujeme pani učiteľkám, učiteľom a všetkým zamestnancom školy za trpezlivosť a ochotu. Držíme Vám palce vo vašich malých úspechoch a v ich sústavnom opakovaní a tešime sa na ďalšie športové akcie.

          • Karneval

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval.

            Berte masky, je tu bál, fašiangový karneval. Dnešný deň bol pre žiakov výnimočný. Niesol sa v duchu karnevalovej zábavy plnej hier a súťaží.Deti sa za pomoci svojich rodičov a pani učiteliek premenili na rôzne rozprávkové bytosti. Radosti nebolo konca kraja. Atmosféra bola skvelá, všetky masky boli odmenené. Na tento deň budú žiaci ešte dlho spomínať.

          • Medzinárodný deň darovania knihy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň darovania knihy .

            14. február nie je len sviatkom zaľúbených, ale je spojený aj s láskou ku knihám. Medzinárodný deň darovania knihy prebieha po celom svete od roku 2012 a jeho poslaním je zvýšiť dostupnosť kníh a literatúry. K tejto iniciatíve sme sa zapojili aj my, učiteľky SJL. Každej triede sme podarovali jednu knihu, ktorá má v žiakoch prehĺbiť lásku k čítaniu a túžbu po nových vedomostiach. Veľké ĎAKUJEM patrí darcom: - pani Katarína Š. z Dubnice nad Váhom, - Krajská knižnica P.O. Hviezdoslava v Prešove, - kabinet chémie 😊 Každá kniha nech vo vás otvorí dvere do sveta nových príbehov ...

          • Valentín

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Valentín.

            Na svätého Valentína nemôže chýbať u nás v škole valentínska pošta, ktorú s láskou pripravujú žiaci pre svojich blízkych, kamarátov, kamarátky a učiteľov. Milé valentínske prekvapenie čakalo na svojich príjemcov v ozdobnej krabici, ktorú pripravili žiaci špeciálnych tried. Počas valentínskeho týždňa sa najlepší kamaráti, či najlepšie kamarátky z 1. stupňa mohli odfotiť pri foto stene. V tento slávnostný deň čakali na nich valentínske fotografie, ktoré si mohli pozrieť vo vestibule školy a tiež odniesť domov ako spomienku na školského Valentína.

          • Novoročné pozdravy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Novoročné pozdravy.

            So vstupom do nového roka si ľudia želajú novoročné priania.Inak to nebolo ani v niektorých našich triedach. Na hodinách SJL si žiaci vytvorili krásne maľované pozdravy s krátkou básničkou. Potešili tým nielen seba, ale aj svojich blízkych.

          • Snehuliakovo

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Snehuliakovo.

            Kde sa vzal, tu sa vzal, pri záhrade ráno stál, čiapku sivú, hlavu krivú..... jaj, veď je to snehuliak. Táto najobľúbenejšia zimná postavička, ktorá je symbolom zimy, nemôže chýbať v tomto období, ani u nás v škole. Naši snehuliaci však nie sú zo snehu, ale z odpadového materiálu. V rámci finančnej gramotnosti a environmentálnej výchovy sme my žiaci 1. stupňa a špeciálnych tried vyrobili snehuliakov a tešili sa, že s nami budú v škole. Čo na nich poviete?

          • Starší čítajú mladším

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Starší čítajú mladším.

            Žiaci druhého stupňa sa zapojili do aktivity - Starší čítajú mladším. Cieľom nebolo len samotné čítanie, ale predovšetkým podpora a rozvoj čítania s porozumením. Prváci mali možnosť vypočuť si príbehy, ktoré im čítali starší spolužiaci, obdivovať ich čitateľské zručnosti, plynulé čítanie a prácu s textom. Dúfame, že si vytvorili pozitívny vzťah k čítaniu a zároveň si našli nových kamarátov.

          • Ako byť dobrou mamou

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ako byť dobrou mamou.

            "Ako byť dobrou mamou"🍼🤱... takýto návod by sme chceli všetky, no čo všetko musí žena zvládať, keď už bude mama, je oveľa náročnejšie ako len prebaliť, okúpať a dať dieťatku najesť. V prvom rade musíme vedieť vychovávať...to dosiahneme jedine tak, že my samé budeme vzdelané a pripravené na život. O tom všetkom sme sa dnes rozprávali s našou koordinátorkou pre výchovu k manželstvu a rodičovstvu p. uč. Solaničovou.