• Slávik Slovenska I. stupeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávik Slovenska I. stupeň.

            Školské kolo súťaže Slávik Slovenska sme v školskom roku 2023/2024 zorganizovali 11. apríla 2024. Na súťaž sa tohto roku pripravilo 15 žiakov prvého stupňa s pestrým výberom slovenských ľudových piesní. Vyhodnotenie súťaže: I. miesto - Denisa Pechová, II.A II. miesto - Miroslava Vidličková, II.B III. miesto - Stanislav Gábor, III.A

          • Marec - mesiac knihy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Marec - mesiac knihy .

            Marec - mesiac knihy sa na hodinách literatúry niesol v znamení spoznávania nových knižných titulov v školskej knižnici , v hre na ilustrátorov, či spisovateľov, knižných šifier. Žiaci čítali, písali, tvorili, maľovali , šifrovali , hrali sa, učili a spoznávali krásy príbehov a kníh.

          • Rómovia recitujú

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rómovia recitujú.

            Naši ziaci získali 4 medaily 🫶 🥇🥈🥉🥉

            18. marca 2024 organizovalo Občianske združenie Ďakujem – ,,Paľikerav” recitačnú súťaž Rómovia recitujú. Krajského kola sa zúčastnili aj naši žiaci a obsadili KRÁSNE MIESTA!

            Prvý stupeň 🥉3.miesto - Ema Sameľová (III.B)

            Druhý stupeň 🥇1.miesto.Viktória Gáborová (VII.A) 🥈2.miesto Marianna Gáborová (VIII. A) 🥉3.miesto Milan Gáborová (VI.A)

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín.

            Už tradičnou akciou našej školy je súťaž v prednese poézie a prózy - Hviezdoslavov Kubín. V marci sa uskutočnilo školské kolo tejto súťaže pre žiakov II.stupňa. Odborná porota v zložení Mgr. Lívia Lešková, Mgr. Jana Savariová, Mgr. Eva Bodnárová, ocenila pekné výkony súťažiacich nasledovne:

            II. kategória - poézia

            1. Milan Gábor VI.A

            2. Lucy Miriam Gáborová V.A

            3. Marek Gábor V.A

            II. kategória - próza

            1.Pavel Gábor V.A

            2.Tomáš Turták VI.A

            3.Silvia Vidličková V.A, Janka Žigová VI.B

            III. kategória - poézia

            1.Sára Sameľová VIII.A

            2. Petra Vidličková VIII.A

            3. Marianna Gáborová VIII.A, Nela Miková VIII.A

            III. kategória -próza

            1. Timotej Sameľ VII.A

            2. Peter Gábor VIII.A

            3. Nela Tancošová VII.A, Jaroslav Slepčík VII.A

            Všetkým víťazom srdečne blahoželáme 👍

          • Morena

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Morena.

            Prichádza jar, zima končí svoju vládu... Tohto roku sme sa s privolávaním jari trochu poponáhľali. Ešte pred jarnými prázdninami sme si pripomenuli starodávne zvyky - vynášanie MORENY - bohyne zimy a smrti. Snažili sme sa piesňami privolať vládkyňu jari - VESNU.

          • 21. február – Medzinárodný deň materinského jazyka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 21. február – Medzinárodný deň materinského jazyka.

            Práve deň, akým je Medzinárodný deň materinského jazyka, je vhodnou príležitosťou pripomenúť si kroky na podporu šírenia materinského jazyka, ktoré prispievajú k rozvoju povedomia jazykových a kultúrnych tradícií. Hodnotu materinského jazyka si v bežnom živote málokedy uvedomujeme. Preto si naše pani učiteľky SJL pripravili rôzne aktivity, ktoré zvýšili úroveň ovládania nášho materinského jazyka.

          • Karneval I. stupeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval I. stupeň.

            Aj tento rok, žiaci našej školy oslávili koniec fašiangov karnevalom. Žiaci sa prezentovali v nádherných maskách, ktoré si pripravili za pomoci rodičov, ale aj učiteľov.Veselá zábava sa rozprúdila predvádzaním masiek, účasťou na zábavných súťažiach aj losovaním tomboly. Všetky masky boli odmenené. Na záver sme si všetci zatancovali. Bol to krásny deň!

          • Lyžiarsky výcvikový kurz

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky výcvikový kurz.

            LVK sa konal v termíne 15.1.2024 v lyžiarskom stredisku Jahodná dennou formou. V stredisku bol zabezpečený pitný režim, zdravotnícka služba, a dvaja lyžiarski inštruktori. Po príchode bola žiakom vydaná podľa výšky a váhy pripravená lyžiarska výstroj. Samozrejmosťou bola aj povinná ochranná prilba. Všetci žiaci zúčastňujúci sa LVK  stáli na lyžiach po prvý krát. Školení inštruktori boli trpezliví a hneď so žiakmi nadviazali profesionálny a priateľský vzťah. Po príchode na stredisko pedagogickí pracovníci pomáhali žiakom s obúvaní a pripevňovaní lyží tak, aby žiaci boli o 9:00 pripravení na výučbu. Po prvom dni žiaci vedeli posúvať lyže a prichytiť sa lanového vleku. Začali robiť posun po svažnici. V utorok začali robiť prvé oblúky a každý deň sa veľmi rýchlo zlepšovali. Žiaci zúčastnení LVK sa rozdelili do dvoch skupín. Prvá od stredy lyžovala na náročnejšom 600 metrovom kopci. V piatok sa konala súťaž medzi žiakmi v slalomovej trati.

            Prvé tri miesta obdržali diplomy a vecné ceny.:

            1.miesto Tomáš Gábor

            2.miesto Dominik Ferčák

            3.miestio Matej Gábor

            Časový harmonogram dňa od pondelka do piatku.

            9:00 začiatok výcviku,

            11:15-11:30 prestávka spojená z desiatou a pitným režimom.

            13:20-13:45 obed a následný odchod, príchod ku škole

            15:00 -

            Celkové vyhodnotenie:

            Celý LVK prebehol bez zranenia. Všetci žiaci sa stali mierne pokročilými. Po poslednom dni žiaci boli šťastní a nadšení, aké výsledky dosiahli.

            Vyučujúci:                  Damián Andrejčák asistent inštruktora a žiaka 1.skupiny

            Vedúci LVK:               Slavomír Kormaník asistent inštruktora a žiaka 2.skupiny

          • Hviezdoslavov Kubín I.stupeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín I.stupeň.

            Hviezdoslavov Kubín je súťaž v umeleckom prednese poézie a prózy, ktorá sa aj tento rok uskutočnila na našej škole. Učitelia objavili nové talenty, pracovali so skúsenejšími recitátormi a do školského kola pre I. stupeň dňa 1.2. 2024 poslali 22 prednášateľov. Trojčlenná porota pozorne sledovala každé vystúpenie a napokon si vybrala niekoľko najlepších recitátorov. Víťazi postupujú do krajského kola, v ktorom im budeme držať palce. Výsledky školského kola I. stupňa: Poézia: 1. Miroslava VIDLIČKOVÁ II. B 2. Ema SAMEĽOVÁ III. B 3. Lukáš ĎURAŠKO III. C Próza: 1. Stanislav GÁBOR III. A

          • VIANOČNÁ AKADÉMIA 🎄

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album VIANOČNÁ AKADÉMIA 🎄.

            Na Štedrý večer pozor daj, zvončeky zvonia, počúvaj. Tak, ako za oblokom sniežik padá, nech na Tvoj stôl šťastie sadá. Preži sviatok Vianočný, plný slasti a radosti. 🎄❄️🌟🎅🏼 Naši žiaci dnes ukázali svoju šikovnosť a talent. Milými predstaveniami potešili svojích spolužiakov a spríjemnili im čas čakania na Vianoce. 🎄🎄❄️❄️🌟🌟

          • Farebný týždeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Farebný týždeň.

            10. december je Deň ľudských práv. Pri tejto príležitosti sa nasledujúci týždeň na I. stupni našej školy niesol v znamení farieb. Súťažilo sa, v ktorej triede sa najviac žiakov oblečie do farby dňa. V pondelok to bola biela farba. V utorok sa žiaci obliekli do modrého a v stredu si mohli vybrať medzi červenou a zelenou farbou. Po sčítaní bodov sa celkovým víťazom stali žiaci II. A. Srdečne blahoželáme.

          • Farebný týždeň v špeckách

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Farebný týždeň v špeckách .

            Od 12. decembra do 14. decembra sa konal aj v špeciálnych triedach pod záštitou pani učiteľky Balogovej farebný týždeň, ktorý mal našim žiakom ukázať, že náš svet nie je jednofarebný. Úlohou žiakov bolo obliecť si v daný deň príslušnú farbu podľa rasy. V utorok to bola biela farba, stredu žltá alebo červená a vo štvrtok čierna. Naša členka školského parlamentu Simona Perla Gáborová vzorne počítala žiakov zo zúčastnených tried, ktorí za svoju snahu mohli vyhrať farebné prekvapenie. Gratulujeme víťaznej VI. Fš k prvému miestu a ďakujeme všetkým zapojeným žiakom.