• Deň jablka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň jablka.

            Aj tento rok si žiaci 1. stupňa v rámci týždňa zdravej výživy pripomenuli Deň jablka – 21. október. Žiaci poobliekaní vo farbách jablka čakal kopec aktivít, zábavy, ale aj poučenia. Našim cieľom bolo u detí hravou formou podporiť konzumáciu ovocia a zeleniny…

          • Dobšinského Košice

          • V Košiciach sa konal 29.9.2023 17. ročník krajského matičného festivalu Dobšinského Košice v prednese pôvodnej slovenskej ľudovej rozprávky. Našu školu reprezentovala skúsená a talentovaná Mariannka Gáborová z VIII.A., ktorá za prednes rozprávky Myšacia bundička od Pavla Dobšinského získala cenu poroty.  Gratulujeme Mariannke!

          • Európsky deň jazykov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň jazykov.

            Z iniciatívy Rady Európy v Štrasburgu sa Európsky deň jazykov oslavuje každoročne 26. septembra už od roku 2001. Tento výnimočný deň sme si opäť pripomenuli aj na našej škole.

          • BIELA PASTELKA 🤍🖍️

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album BIELA PASTELKA 🤍🖍️.

            Dňa 22.9. sa aj naši dobrovoľníci objavili v škole a v uliciach obce aby spoločnými silami vyzbierali peniažky pre slabozrakých a nevidiacich. Každý príspevok je cenný, vďaka nemu je možné zakúpiť pomôcky pre ľudí so zrakovým postihnutím. Svojou štedrosťou ste prispeli 125,24 €. VEĽKÉ ĎAKUJEME 🤍❤️🤍

          • RÓMSKA PIESEŇ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album RÓMSKA PIESEŇ .

            V piatok 9. júna sa konal v Košiciach 12. ročník krajského matičneho festivalu "Rómska pieseň Košice 2023" 🎤🗣️ Naši žiaci tam úspešne reprezentovali našu školu a všetci si odniesli aj ocenenia. V zlatom pásme 🥇sa umiestnila Milena Hricková 7.A,, a Martin Gábor 4.B. V striebornom pásme 🥈si ocenenie odniesla Lucia Vidličkova 8.B a Petra Gáborová 8.B. Okrem speváckych talentov sa na festivale hudobne predviedli aj žiaci 8.A a to Tibor Hmilanský (klávesy) 🎹 a Peter Gábor (gitara)🎸 Všetkým srdečne gratulujeme!

          • Deň detí v špeciálnych triedach

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň detí v špeciálnych triedach.

            Deň detí v špeciálnych triedach bol nabitý pestrými aktivitami. Začali sme prechádzkou po obci, počas ktorej sme si povedali zaujímavosti o histórii obce a jej okolia. Navštívili sme kostol, ktorým nás previedol pán farár Slovák. Na obecnom úrade nás privítal p. starosta Galas-Zaufal, ktorý nám porozprával o činnosti úradu a žiakom ukázal aj obecnú knižnicu. Po návrate na školský dvor sme sa zabavili rôznymi aktivitami: kolobežky, praťahovanie lanom, hádzanie na cieľ, maľovanie na tvár a chodník sme zavŕšili spevom pri gitare a diskotékou.

          • Beseda so spisovateľkou Gabrielou Futovou

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda so spisovateľkou Gabrielou Futovou.

            V piatok 26. mája 2023 sa vybraní žiaci tretích a štvrtých ročníkov dozvedeli zaujímavé informácie zo života spisovateľky detských kníh - Gabriely Futovej. Pani spisovateľka prezradila, ako sa dostala k písaniu, ktorá bola jej prvá kniha a čo ju k jej napísaniu viedlo, oboznámila ich so svojími najnovšími knihami…Žiaci ju so záujmom sledovali, dávali otázky, ktoré ich zaujímali. Na záver dostali záložku, ktorú pani spisovateľka každému podpísala.

          • Čítajme si 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čítajme si 2023.

            Linka detskej istoty zorganizovala aj v tomto školskom roku najpočetnejší čitateľský maratón „Čítajme si 2023“. Projekt vznikol v roku 2008 a jeho cieľom je zapojiť, čo najväčší počet žiakov do aktivity, ktorú v poslednej dobe vytláčajú nové technológie, Čítanie poskytuje žiakom činnosť vo chvíľach voľna, podporuje ich fantáziu a prehlbuje vnímavosť. Aj naši žiaci prvého a druhého stupňa a tiež žiaci špeciálnych tried sa do tejto aktivity zapojili. Všetci zúčastnení sa následne zapísali do prezenčnej listiny, podpísali sa na plagáte a získali záložku do knihy. Do projektu sa zapojilo 130 žiakov.

          • Moja bábika - kvíz, spojený s praktickými činnosťami

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Moja bábika - kvíz, spojený s praktickými činnosťami.

            V stredu 24. mája 2023 si pripravili p. uč. Trudičová a p. uč. Kolcunová pre žiačky 1. stupňa a špeciálnych tried v rámci Výchovy k manželstvu a k rodičovstvu zaujímavé a zábavné podujatie. V prvej časti si pani učiteľky preverili vedomosti dievčat, týkajúce sa starostlivosti o bábätko, hovorili o veľkej zodpovednosti, keď sa bábätko narodí, o životospráve a tiež o vplyve škodlivých látok na plod v tele matky. V druhej časti predstavili dievčatá seba i svoju bábiku, vyjadrili svoj vzťah k svojej obľúbenej hračke. V tretej časti predviedli svoju šikovnosť pri prebaľovaní a obliekaní bábiky, v skladaní detskej fľaše. Boli ocenené všetky dievčatá, čo ukázali potrebné vedomosti aj zručnosti budúcich mamičiek.

          • Všetkovedko

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Všetkovedko.

            Dňa 17. 5 sa žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili súťaže Všetkovedko. V tejto súťaži museli preukázať svoje vedomosti a logické myslenie. Ako to všetko dopadlo? Za tretie ročníky 1. miesto získala III.A. Za štvrté ročníky 1. miesto získala IV.A trieda. Víťazom blahoželáme. .miesto -