• Október - mesiac úcty k starším

          • Dedko a babička, najlepšie bytosti, ktoré môžeme mať.

            Naši druhí rodičia.

            Síce sú tu s nami len na krátku chvíľu, ale zostanú v nás navždy.

            Aj naši žiaci, hlavne ôsmaci z VIII.B, a to Zdenka Žigová, Mária Žigová, Michaela Gáborová, Justin Gábor si pripomenuli rôznymi aktivitami a hlavne vlastnou tvorbou týchto úžasných ľudí v našich životoch...

          • Súťaž v pretláčaní 8.a 9.ročník

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž v pretláčaní 8.a 9.ročník.

            Súťaž sa konala 19.10.2023 počas 3.a 4. vyučovacej hodiny. Po triednych kolách sa prví dvaja za každú triedu prebojovali do finále o majstra školy. Po ťažkých bojoch bolo po poslednom zápase poradie nasledujúce:

            1.miesto Marek Mroč

            2.miasto Dominik Hada

            3.miesto Filip Červeňák

            Každý zo súťažiacich bol ocenený. Prví traja dostali aj vecné ceny. Sláva víťazom, česť porazeným.

                                                                                                                                                     Mgr. Slavomír Kormaník

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň školských knižníc .

            Tak ako každý rok aj tento sme sa zapojili do akcie Medzinárodný deň školských knižníc, ktorý sa uskutočnil 24.10. 2023. Venovali sme sa téme " Ako sa tvorí kniha.’’ Žiaci na hodinách SJL vypracovávali zadané úlohy, projekty a rôzne pracovné listy, ktorými sa snažili naplniť hlavnú myšlienku tohto dňa. Je ňou podpora vzťahu ku knihám a získaniu si väčšieho počtu milovníkov literatúry.

          • Októbrové pozdravy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Októbrové pozdravy.

            „Človek je krásny nielen vtedy, keď má pružný krok. Človek je krásny podľa múdrosti, čo zračí sa mu v oku, podľa vrások a bielych vlasov, podľa slov, keď ponára sa v hovore s deťmi do rokov, keď aj on bol mladý. Človek je krásny vtedy, keď ho ľudia majú radi.“(motto)

            A práve v októbri tieto slová naberajú plnú váhu, pretože október je Mesiacom úcty k starším. Úcty k tým, ktorí tvrdo pracovali, aby sa nám žilo lepšie. Úcty k tým, ktorí sa každý deň vzdávali radostí, ktoré im život ponúkal, aby urobili šťastnými nás, ich deti. Naši ziaci na starkých nezabudli a ako poďakovanie vyrobili na hodinách SJL pozdravy, ktoré potešia nejednu babku, nejedného dedka ❤️

          • Imatrikulácia prvákov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Imatrikulácia prvákov.

            My sme smelí prváci, múdre hlávky máme. S písmenkami, číslami, do boja sa dáme. Dňa 26. 10. 2023 sa na našej škole konala veľmi pekná akcia - Imatrikulácia prvákov. Za žiakov ZŠ -Kecerovce 79 ich pasovala naša pani riaditeľka Alena Dávidová a pani zástupkyňa Zuzana Sabolová. Každá prvácka trieda vystúpila s krátkym programom. Imatrikuláciu sme ukončili prváckym sľubom a hymnou prvákov.

          • Záložka spája školy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Záložka spája školy.

            Aj v tomto školskom roku sme sa zapojili do 14. ročníka česko-slovenského projektu " Záložka do knihy spája školy" 🤝🏫 Tento rok na tému "Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov" 📝✒️ Žiaci pod vedením učiteľov vyrobili veľa krásnych záložiek, ktoré sme poslali partnerskej škole - Základná škola v Malcove. Na hodinách slovenského jazyka sme čítali rozprávky a básničky, tajuplné príbehy, pozerali zaujímavé ilustrácie, ktoré nás inšpirovali k vytvoreniu záložky. Okrem maľovania 🖌️🎨, lepenia a skladania sme vyrobili aj netradičné záložky z dreva. Veríme, že naše záložky budú výbornou pomôckou do knihy pre nových kamarátov.