• Deň Zeme v špeciálnych triedach

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme v špeciálnych triedach.

            Tento deň sme si pripomenuli 25.4.2023 v špeciálnych triedach výrobou hračiek z prírodných materiálov. Pod vedením p. uč. Královej si žiaci vyrobili rámčeky z konárikov, hračky zo starých ponožiek a kamienkov, puzzle, či pozreli prezentáciu. Prežili sme príjemné, zábavné aj poučné popoludnie. Z výrobkov sme vyhotovili výstavku na chodbe školy. Keďže nám počasie neprialo, vychádzku a upratovanie okolia školy si presunieme na inokedy.

          • Deň Zeme II. stupeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme II. stupeň.

            Gilbert Keith Chesterton povedal: „Na Zemi neexistuje nič také ako nezaujímavá vec. Jediné, čo môže existovať, je nezaujatý človek.“ 🤔 Ešte že naši žiaci majú ako taký záujem o našu Zem. 🌳🌲🍃🌍 Vytvorili krásne projekty na rôzne témy.💚 Zbierali odpad, ktorého bolo opäť dosť v okolí našej školy, čo je veľmi smutné. Naopak aspoň trocha sme to aj skrášlili, napr. sadenim, maľovaním. 🪴🌼🌸🌷🌹🪻🔵🔴🟡🟠🟢🟣 Žiaci spoznali aj nové názvy rastlín a živočíchov 🫎🐗🦥🦃🕷️🌵🌾🌿🌱🌴🌵a upevnili si vedomosti o triedení odpadu.🟨🟦🟥🟩🟫 Tento trocha studený deň bol plný aktivít a zábavy, za čo ďakujeme všetkým učiteľom. ♥️👏🏻

          • Slávik Slovenska

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávik Slovenska .

            Školské kolo 1.kategórie speváckej súťaže Slávik Slovenska sme zorganizovali na našej škole 27.apríla. Žiačky prvých ročníkov reprezentovali svoje triedy s vybranými ľudovými piesňami. 1. miesto Denisa Pechová I.A trieda 2. miesto Sofia Žigová I.B trieda 3. miesto Mária Magdaléna Janičová I.F trieda Blahoželáme!

          • Exkurzia v SOŠ Kukučínova

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v SOŠ Kukučínova.

            Exkurzia v SOŠ Kukučínova, Košice elokované pracovisko Kecerovce Žiaci 7.- 9. ročníka si boli prezrieť priestory SOŠ, kde budú pokračovať vo vzdelávaní. Prezreli si krajčírske dielne, výstavku hotových šiat, aj výrobky, ktoré šili ich bývalé spolužiačky. Porozprávali sa s nimi, ako sa im darí a aké majú možnosti uplatnenia. Chlapci si prezreli murárske dielne. Dozvedeli sa o možnosti „privyrobiť si“ počas vyučovania. Ďakujeme za vrúcne uvítanie a prezentáciu školy.

          • Deň Zeme I. stupeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme I. stupeň.

            Pri príležitosti Dňa Zeme sa žiaci 1. stupňa v rámci projektového dňa, zapojili do zaujímavých aktivít. Tieto aktivity, upozornili žiakov na dôležitosť ochrany životného prostredia a celého ekosystému. Príprava projektu bola zrealizovaná pod vedením pani učiteľky Mgr. Jany Pasternákovej. Náplňou dňa boli prezentácie, diskusie, rozhovory so žiakmi o životnom prostredí, ktorého sme súčasťou. Výrobou EKO hračiek, sme dali veciam novú šancu. Konzultačnou a vzdelávacou besedou o triedení odpadu s pani Elečkovou si žiaci uvedomili vzťah k životnému prostrediu. Niektoré triedy pracovali na skrášľovaní areálu školy. Žiaci vysádzali bylinky a tým sme začali výstavbu našej Bylinkovej záhrady za ktorú ďakujeme pani Langerovej z dobrovoľníckeho centra Košického kraja. Z odpadového materiálu sme na školskom dvore vyrobili EKO vláčik, ktorý bude slúžiť nielen ako hravá aktivita vo voľnom čase, ale aj ako pomôcka vo vyučovacom procese. Zbieraním odpadu a úpravou okolia školy sme si nielen uctili tento deň, ale pochopili aké dôležité je chrániť životné prostredie.

          • Deň Rómov v špeciálnych triedach

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Rómov v špeciálnych triedach.

            14. apríla 2023 sme si pripomenuli Deň Rómov aj v špeciálnych triedach. Počas projektového vyučovania žiaci spoznali históriu a zvyky Rómov, ochutnali „marikle“, ktorých chuť mohli porovnať s lokšami, porozprávali sa s učiteľkou a asistentami ako zástupcami rómskej komunity, aká bola ich životná cesta, aby sa dostali na svoje pozície a zaspievali si známe i menej známe rómske pesničky, kde mali identifikovať interpreta či skupinu. Zažili zaujímavé a zábavné popoludnie.

          • Amari romaňi čhib

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Amari romaňi čhib.

            V Košicich sa 5. apríla 2023 uskutočnila celoslovenská súťaž v prednese rómskej poézie a prózy s názvom Amari romaňi čhib – Naša rómčina. Našu školu reprezentovali Michaela Horváthová a Marianna Gáborová. Krásne 3.miesto obsadila naša talentovaná recitátorka Mariannka Gáborová 🙂 Blahoželáme ❤️

          • Veľká noc v špeciálnych triedach

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľká noc v špeciálnych triedach .

            Žiaci špeciálnych tried sa oboznámili prostredníctvom prezentácie s tradíciami a zvykmi veľkonočných sviatkov. Vyrobili tematické výrobky, z ktorých sme vytvorili výstavku na obecnom úrade, aby sme aspoň takto pozdravili a potešili všetkých obyvateľov obce.

          • Deň Rómov I. stupeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Rómov I. stupeň.

            Dňa 8.apríla je Medzinárodný deň Rómov. Tento deň si pripomínajú Rómovia ako svoj pamätný deň, kedy sa prvýkrát stretli v Londýne a založili prvú medzinárodnú rómsku organizáciu. Naši žiaci si pripomenuli tento deň rôznymi aktivitami. Mali možnosť uvedomiť si význam a bohatú tradíciu rómskej kultúry. Zároveň to bola pekná príležitosť poukázať na to, že Rómovia sú dôležitou a neoddeliteľnou súčasťou nášho národa, keďže nás spájajú spoločné hodnoty a kultúrne dedičstvo Slovenska.

          • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo.

            Dňa 29. 3. 2023 sa v Košiciach uskutočnil 69. ročník okresného kola súťaže a prehliadky v umeleckom prednese poézie a prózy – Hviezdoslavov Kubín. Našu školu úspešne reprezentovala žiačka Marianna Gáborová z triedy VII. A, ktorá za svoj prednes získala čestné uznanie poroty. K úspechu jej blahoželáme.

          • Starší čítajú mladším

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Starší čítajú mladším.

            V marci – mesiaci knihy si vyučujúce SJL pripravili pre žiakov čitateľský maratón. Najšikovnejšie žiačky si svoje čitateľské zručnosti nenechali len pre seba, ale v posledný marcový týždeň sa s nimi vybrali aj k mladším žiakom. Magdaléna, Vendula a Vanesa zo VII.C, Antónia a Nikola z VIII.B tak spríjemnili hodinu literatúry žiakom V.B a V.D. Spoločné stretnutie bolo vyplnené čítaním rozprávky, rozprávaním sa o knihách a o tom, aké je čítanie dôležité. Piataci si mohli svoje počúvanie s porozumením otestovať pri plnení rôznych úloh, riešení hlavolamov a kreslení. V závere hodiny si každý žiak vymaľoval záložku, ktorú bude používať v učebnici literatúry. Ďakujeme všetkým zainteresovaným za pekné hodiny literatúry strávené v duchu myšlienky „Kto veľa číta, veľa sa dozvie.“

          • Rómovia recitujú

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rómovia recitujú.

            A máme víťazku v celoslovenskej súťaži! 23. marca 2023 sa uskutočnil 7. ročník celoslovenskej súťaže Rómovia recitujú, ktorý organizovala OZ Knižný klub Paľikerav. Tento ročník sa konal v areáli RTVS v Košiciach. Súťaže sa zúčastnili žiaci z celého Slovenska 🙂 Víťazkou v II. kategórii sa stala naša žiacka zo VII. A - MARIANKA GÁBOROVÁ. Blahoželáme!

          • Deň vody v špeciálnych triedach

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň vody v špeciálnych triedach.

            Deň vody v špeciálnych triedach sme si pripomenuli ochutnávkou minerálnych vôd, prezentáciou o význame a ochrane vody na našej planéte a výrobou kvapky, kde každý žiak napísal alebo nakreslil svoj vlastný sľub vode, ako ju bude chrániť.

          • FINANČNÁ GRAMOTNOSŤ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album FINANČNÁ GRAMOTNOSŤ.

            Dnes si žiaci VIII.A mali opäť možnosť precvičiť a zlepšiť finančnú gramotnosť zaujímavou interaktívnou Žiaci vycestovali do Košíc na exkurziu do Národnej banky SR, kde ich už čakala príjemná pani pracovníčka, ktorá si pre nich pripravila naozaj zaujímavé aktivity.